Kennel Críonnasta

Dotte and Pontus 7.5.2011

Kennel Críonnassa kasvatamme pienimuotoisesti kerrynterrierejä. Niitä hoidetaan rakkaudella perheen parissa ja totutetaan jo pentuna jokapäiväiseen elämäämme.

Kokemusta kerryrodusta on kertynyt vuodesta 1975, jolloin perheeseemme tuli ensimmäinen kerrynpentumme Imatralta, kennel Blue Moonlightin C-pentueesta. Varsinainen kerryjen kasvatusajatus syntyi Gaeltacht Fithir Aille eli ”Fizz”:n myötä kun se saapui perheeseemme sijoitukseen v. 1995.

Olen Suomen Kennelliiton sekä Suomen Kerry- ja Vehnäterrieriliiton jäsen. Kennelliiton kasvattajakurssin suoritin tammikuussa 2009 ja kennelnimi minulle myönnettiin syyskuussa 2009.

Perheessämme on tällä hetkellä kaksi kerrynterrieriä, narttumme C-pentueestamme Críonna Cinderella eli `Cindy´ 8v., Ruotsin tuonti uroksemme Rollick’s Love Is Blue ’Rufus’ 3v.
Syksyllä 2022 tuli laumaamme täydennys Unkarista, Cockerry Azzurro ’Zurro’, joka on juniori-ikäinen uros yhteisomistuksessa Pia Väisäsen kanssa.

Crionna C-pennut ulkoilemassa 3.10.2014, 5 vko:n vanhoina
Crionna C-pennut 3.10.2014, 5 vko

Ajatuksenani on kasvattaa rekisteröityjä, terveistä ja harkituista yhdistelmistä rotutyypillisiä, hyväluonteisia sekä avoimia yksilöitä – huomioiden yksilöiden sopivuus toisilleen unohtamatta kerryjen rodunomaisuutta. Pentuetta miettiessäni pidän erityisen tärkeänä juuri yhdistelmän luonnetta, terveyttä, alhaista sukusiitosastetta sekä vanhempien rotutyyppiä. Yhdistelmän tulee olla sellainen, josta olisin myös itse valmis hankkimaan itselleni pennun.

Asumme omakotitalossa rauhallisessa ympäristössä aivan Espoon keskuksen tuntumassa.

Cindy Duket ja Rufus syksyllä 2021.

Koiramme ovat DNA-testattu perinnöllisten tautien

-DM eli Degeneratiivisen Myelopatian, vWD eli von Willebrandin verenvuototaudin sekä CMSD eli Canine Multiple System Degeneration-taudin -osalta ja terveitä (tulokset N/N). 

Zurron vanhemmat ovat myös testattuja ja terveitä (molemmat N/N DM, vWD), joten Zurro on myös terve näiden perinnöllisten tautien osalta.

Koiriemme peruskoulutukseen kuuluu mm. se että ne kutsuttaessa tulevat luokse,  istuvat käskystä, ottavat silmäkontaktin ja seuraavat vierellä ulkoillessa, noutavat palloa jne. Ne eivät saa mennä sänkyihin eikä sohville. Meillä koirat juoksevat ulos ovista ja syövät vasta saatuaan luvan siihen. Lisäksi tassu- ja partapesut ovat lähes jokapäiväinen ruutiinitoimenpide ulkoilujen jälkeen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan tarkemmin tähän hurmaavaan ja monipuoliseen harrastustoimintaan sopivaan rotuun. Kerron mielihyvin itsestäni kasvattajana, koiristamme sekä pentuesuunnitelmistamme lisää.

Tervetuloa viihtymään kotisivuillemme !

-Katarina