Kennel Críonnasta

 

Dotte and Pontus 7.5.2011Kennel Críonnassa kasvatamme pienimuotoisesti kerrynterrierejä. Niitä hoidetaan rakkaudella perheen parissa ja totutetaan jo pentuna jokapäiväiseen elämäämme.

Kokemusta kerryrodusta on kertynyt vuodesta 1975, jolloin perheeseemme tuli ensimmäinen kerrynpentumme Imatralta, kennel Blue Moonlightin C-pentueesta. Varsinainen kerryjen kasvatusajatus syntyi Gaeltacht Fithir Aille eli ”Fizz”:n myötä kun se saapui perheeseemme sijoitukseen v. 1995.

Olen Suomen Kennelliiton sekä Suomen Kerry- ja Vehnäterrieriliiton jäsen. Kennelliiton kasvattajakurssin suoritin tammikuussa 2009 ja kennelnimi minulle myönnettiin syyskuussa 2009.

Dori ja Críonna Adrian

Crionna C-pennut ulkoilemassa 3.10.2014, 5 vko:n vanhoina

Crionna C-pennut 3.10.2014, 5 vko

Ajatuksenani on kasvattaa rekisteröityjä, terveistä ja harkituista yhdistelmistä rotutyypillisiä, hyväluonteisia sekä avoimia yksilöitä – huomioiden yksilöiden sopivuus toisilleen unohtamatta kerryjen rodunomaisuutta. Pentuetta miettiessäni pidän erityisen tärkeänä juuri yhdistelmän luonnetta, terveyttä, alhaista sukusiitosastetta sekä vanhempien rotutyyppiä. Yhdistelmän tulee olla sellainen, josta olisin myös itse valmis hankkimaan itselleni pennun.

Asumme omakotitalossa rauhallisessa ympäristössä aivan Espoon keskuksen tuntumassa.

Perheessämme on tällä hetkellä kolme kerrynterrieriä, narttumme  C-pentueestamme Críonna Cinderella eli `Cindy´6v., Ruotsin tuonti uroksemme Rollick’s Love Is Blue ’Rufus’ 2v., sekä  Venäjän tuonti Biorkezund Marmarduke eli ”Duke”13v.

Crionna Cinderella ´Cindy`18.10.2014

 

Cindy ja Duke 9.3.2015

Duke 26.7.2011   

Koiramme Duke on DNA-testattu.

Koiriemme peruskoulutukseen kuuluu mm. se että ne kutsuttaessa tulevat luokse,  istuvat käskystä, ottavat silmäkontaktin ja seuraavat vierellä ulkoillessa, noutavat palloa jne. Ne eivät saa mennä sänkyihin eikä sohville. Meillä koirat juoksevat ulos ovista ja syövät vasta saatuaan luvan siihen. Lisäksi tassu- ja nassupesut ovat lähes jokapäiväinen ruutiinitoimenpide ulkoilujen jälkeen.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan tarkemmin tähän hurmaavaan ja monipuoliseen harrastustoimintaan sopivaan rotuun. Kerron mielihyvin itsestäni kasvattajana, koiristamme sekä pentuesuunnitelmistamme lisää.

Tervetuloa viihtymään kotisivuillemme !

-Katarina

Dite agility 26.8.2013

Turku Kv 23.1.2011 Duke in motion

Dori haistelee Pielisellä